Jane Austen tegneserier

DeEmma tegneserie Marvelt har lige været min fødselsdag og i den forbindelse fik jeg også nogle Jane Austen inspirerede gaver, nemlig to tegneserier baseret på Stolthed og fordom og Emma. Jeg har ikke læst dem endnu, men jeg har fra samme serie en udgave af Fornuft og følelse og alt i alt var jeg ret godt tilfreds med den. Jeg er ikke den store fan af tegneserier generelt, og jeg nyder det heller ikke I Jane Austen tegneserierne, men jeg synes at i hvert fald Fornuft og følelse var godt tilpasset mediet.

Marvels Jane Austen tegneserier

De tre Jane Austen tegneserier som jeg omtaler er Marvel Illustrated tegneserier. Marvel er et af de store amerikanske tegneserieforlag der også udgiver mange af de klassiske superheltetegneserier. Jane Austen tegneserierne er dog ikke i superhelte stil. Jeg kender dog ikke nok til tegneseriestile til at sige hvad det så er, men det er i hvert fald ikke samme stil de tre bøger har.

Jane Austen tegneserier - Stolthed og fordomOprindeligt er de tre bøger udkommet i tegneseriehæfter, som vi kender dem fra andre tegneserier. Det er meget sjovt og jeg har rent faktisk også de oprindelige tegneseriehæfter fra Stolthed og fordom. Det er dog noget svært at stille på hylden og derfor er jeg rigtigt glad for at Marvel har valgt at udgive dem også som samlede bøger – en for hver roman.

Andre Jane Austen tegneserier

Marvel har faktisk også lavet en udgave af Northanger Abbedi, den er desværre ikke udkommet som en samlet bog, men kan købes som 5 separate tegneseriehæfter og som et samlet hæfte, men i modsætning til de andre er det ikke hardcover. Desværre ser det ikke ud til at Marvel har tænkt sig at udgive de sidste to af Jane Austens større romaner. Nancy Butler har for over et år siden skrevet på sin facebookside at Marvel ikke i øjeblikket har planer om at lave de sidste to.

Graphic Classics Volume 14: Gothic Classics - Jane Austen tegneserierDer findes dog andre tegneserier baseret på Jane Austens bøger. Den eneste anden Jane Austen tegneserie jeg ejer er “Gothic Classics – Graphic Classics Volume Fourteen”. I den findes der kortere tegneserieudgaver af forskellige klassiske værker inklusiv Northanger Abbedi. Derudover er der også en kort ensides illustration af et digt af Jane Austen. Selv var jeg meget glad for at der var en tegneserieudgave af “The Mysteries of Udolpho”, den roman som Catherine Morland læser i meget af Northanger Abbedi.

Jeg hører meget gerne anbefalinger til andre Jane Austen tegneserier.

About Kira

Kira er stor Jane Austen entusiast, læser rigtigt mange Jane Austen inspirerede bøger og rejser gerne i Jane Austens fodspor.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*