Mansfield Park – film og serier

Mansfield Park er den af Jane Austens romaner der er filmatiseret færrest gange. Den første filmatisering er fra 1983 et tidspunkt hvor de fem andre romaner allerede havde været filmatiseret flere gange.

Mansfield Park 1983

Type: Miniserie fra BBC i seks dele
Længde: Seks episoder af ca. 52 minutter, i alt 312 minutter
Hovedroller: Nicholas Farrell og Sylvestra Le Touzel

Jane Austen forbindelser

I en meget lille rolle som Fanny Prices yngste bror ses Jonny Lee Miller  der i 1999 spiller Edmund Bertram i den version af Mansfield Park. Han spiller desuden også Mr. Knightley i Emma fra 2009.

Nicholas Farrell der spiller Edmund Bertram spiller Mr. Musgrove i 2007 versionen af Lydighed og Længsel.

Sylvestra Le Touzel der spiller Fanny Price spiller Mrs. Allen i 2007 versionen af Northanger Abbedi.

Der er hele tre skuespillere med som senere hen spiller med i Emma fra 1996 (1). Bernard Hepton der spiller Sir Thomas Bertram spillede Mr. Woodhouse  Samantha Bond der spiller Maria Bertram spillede Mrs. Weston og i en mindre rolle Neville Phillips der spiller Baddely I Mansfield Park er Thomas i Emma.

Vivienne Moore som spiller Rebecca (tjenestepige hos Price familien) i Mansfield Park spiller Williams i Emma 1972 (navnet er ikke fra bogen, men noget der er opfundet i filmen)

Se den

Mansfield Park fra 1983 kan godt købes i Danmark, dog skal man nok lede lidt efter den. Der er lavet en version med danske undertekster.

Mansfield Park 1999

Type: Film
Længde: 112 minutter
Hovedroller: Frances O’Connor og Jonny Lee Miller

Jane Austen forbindelser

Jonny Lee Miller der spiller Edmund Bertram, spillede også med i Mansfield Park fra 1983, her spillede han Fanny Prices yngste bror. Desuden spiller han også Mr. Knightley i Emma fra 2009.

Lindsay Duncan der spiller både Lady Bertram og Mrs. Price har også spillet med i Fortabt i Austen som Lady Catherine de Bourgh. Hugh Bonneville der spiller Mr. Rushworth i Mansfield Park, spiller også med i Fortabt i Austen – her spiller han Mr. Bennet

Victoria Hamilton der spiller Maria Bertram, spiller også med i 1995 versionen af Lydighed og Længsel. Der spiller hun Henrietta Musgrove.

Se den

Der er lavet en version med danske undertekster, men den er ikke helt let at finde. Hvis du ikke kan vente, kan den købes fra England, men så må du nøjes med engelske undertekster.

Mansfield Park 2007

Type: Film
Længde: 120 minutter
Hovedroller: Billie Piper og Blake Ritson

Jane Austen forbindelser

Blake Ritson der spiller Edmund Bertram spillede Mr. Elton i Emma fra 2009.

Se den

Denne nyeste version af Mansfield Park er til at finde i flere danske butikker og med danske undertekster.