Category Archives: Northanger Abbey

Northanger Abbey af Val McDermid

Northanger Abbey af Val McDermid er den anden bog i “The Austen Project“. Jeg læste den første bog i projektet, Sense and Sensibility af Joanna Trollope sidste år og var ikke meget imponeret. Alligevel kunne jeg ikke lade være med at købe Val McDermids version af Northanger Abbey, da jeg var i London sidste sommer. Nu har jeg endeligt fået taget mig sammen til at læse den, så her er mine tanker. Northanger Abbey af Val McDermid Konceptet i “The Austen Project” er at få etablerede forfattere til at skrive en moderne version af hver af Jane Austens store romaner.

Read More

Læs om Jane Austens Bath

Når du har bestemt dig for, at du skal til Bath, hvad skal du så læse? Her er et par forslag til bøger, som du kan læse, hvis du gerne vil forberede dig til turen. Læs Jane Austens bøger der forgår i Bath Alle Jane Austens bøger omtaler Bath på et eller andet tidspunkt, men kun to af bøgerne har en større del af handlingen der forgår i Bath. Northanger Abbedi starter i Bath, mens Lydighed og Længsel slutter i Bath. Hvis du planlægger en tur til Bath kan jeg kun anbefale, at du læser eller genlæser de to bøger.

Read More

Bath og Jane Austen – The Assembly Rooms

På vores tur gennem Jane Austens England er vi nået til The Assembly Rooms i Bath. Der er rigtigt meget Jane Austen relateret at se i Bath, men The Assembly Rooms er nok et af mine favoritsteder. The Assembly Rooms er stort set bevaret i samme form som på Jane Austens tid. The Assembly Rooms på Jane Austens tid I Jane Austens tid var der to Assembly Rooms i Bath – The Upper Rooms og The Lower Rooms. The Lower Rooms eksistere ikke mere, men The Upper Rooms findes stadig i dag, og er det vi nu kalder The Assembly

Read More